ENTREVISTA AMB ELS VALLUM

Entrevista al grup de Post Black Metal i Depressive  VALLUM. No vam deixar passar l’oportunitat de parlar amb aquest prometedor i jove grup de la seva sincera i atmosfèrica proposta i de moltes altres coses. 

E-Bé, fa relativament poc que vau posar a la venda l’àlbum Insight, una clara mostra del Post Black amb el que us denomineu. Com va sortir, amb discogràfica o via pròpia?

V-La idea va ser fer-ho en un estudi de gravació però que no ens costés molt, i  vam anar degut a recomanacions i alguns discos que hem escoltat a Moontower studios (no estic del tot segur que s’escrigui així) amb el Javi, que és molt ben parit. I la veritat és que estem contents i sona molt bé i autèntic.

E-Per què la gent es posi una mica en context, ja que algú m’ho ha demanat, en què es diferencia el vostre Post Black del Black per dir-ho d’una manera “habitual” com ara Mayhem, Burzum o Behemoth?

V-Tenim un estil molt nostre,  una manera molt personal. Tot i tenir influències més “agressives”  tenim un toc sentimental, atmosfèric. No és com a tal ni Black Metal ni atmosfèric.  A vegades ens han comparat amb Katatonia.

E-Com deies, no sona ni molt menys a lo que la gent que no ha escoltat més enllà de les típiques bandes pensaria, teniu un toc més melòdic probablement, i penso que beveu de més estils dels que pot semblar. Per cert, amb lo de Katatonia no hi estic gaire d’acord.

V-Jo tampoc hi estic d’acord! Sí, tenim aquest toc més melòdic, també toquem la part del Depressive, i en rangs de melancolia. No som tan “descarat” i extrem com lo que la gent té de costum escoltar. Ara ja estem preparant nou material, i ja va més encaminat encara a lo que volem que sigui el grup.

E-Vaja, molt interessant, i en quina fase es troba aquest material nou?

V-Ja tenim un tema i mig. Les cançons duraran aproximadament uns vuit minuts.

E-I com el posareu a la venda?

V-En format físic serà exclusivament de vinil, i evidentment per qui no tingui reproductor de vinils també ho posarem a disposició seva via digital. Volem que sigui una mica exclusiu i especial. Si després veiem que la cosa funciona i es ven bé, podem mirar diferents vies.

E-Per els despistats i gent que tot just us descobreix ara, com poden aconseguir el vostre àlbum Insight?

V-Doncs principalment per Bandcamp. Vam tenir un petit problema amb els de format físic, però ara ja s’ha solucionat i pensem  fer-ne una tirada de 100, no més. Tenim samarretes amb l’estampat de la portada de l’àlbum. Les samarretes valen 12€, per internet 13 ja que inclou l’enviament.  En un futur farem algun pack.

E-I les còpies físiques com es podran aconseguir, el tindreu en alguna tenda física?

V-La gent es podrà posar en contacte amb nosaltres, peròclar, si no ets de la ciutat mateix és més complicat quedar amb nosaltres i tal.  Tenim pensat portar-lo per exemple en algun establiment com el Pentagram, que és un lloc clàssic i en el que hi sol passar molta gent. En el carrer tallers és bàsic tenir-lo disponible.

E-Aprofundint una mica en aquest àlbum.  A mi em recorda en algunes parts a grups com Slencer (Depressive Black) Com l’hem d’interpretar més o menys?

V-A veure, la interpretació musical és molt personal, cadascú ho sentirà d’una manera diferent.  Lo que volem és que la gent ho pugui sentir, vegi la sinceritat de la nostra proposta, que hi aprofundeixi i dictamini una cosa o altre.

E-Teniu algun concert més programat?

V-Sí, el 31 de Març a la Sala Reaper de Barcelona, amb Nocturnal Depression  Psichonaut 4, dos bandes increïbles. Serem els teloners. Portarem algun tema nou i farem un espectacle diferent al que s’ha vist avui, ja que normalment actuem sense llums i amb espelmes, traslladant-ho en un contorn més fosc. No tenim més events a la vista, ja que ara ens centrarem en fer peçes noves i tenir-les a ben preparades.

-Moltíssimes gràcies per respondre a totes les preguntes, molta sort de cara al futur. Jo us garanteixo que tornaré a escoltar-vos  en directe, m’ha encantat.

V-Gràcies a tu, un plaer!

PURSUIT O METALHEADS- RÀDIO 010

Entrevistador: Salvador Ollé Montagut

Deixa un comentari