L’Ajuntament d’Oló busca impulsar la creació d’una comunitat energètica entre els veïns del poble.

El primer pas serà donar informació als veïns del poble, per això, han convocat una sessió informativa el dimarts 24 de gener a l’Espai Hemalosa. L’objectiu de la conferència és explicar els passos legals necessaris per crear una comunitat energètica, explicar els avantatges del canvi cap a l’ús de les energies renovables. Concretament, es planteja la compra de panells fotovoltaics per a ús domèstic i de quina manera seria més viable instal·lar-los al poble. 

La conferència es farà amb el suport de la cooperativa EMELCAT. Una empresa especialitzada en l’emmagatzematge elèctric per afavorir la transició energètica cap a un model més sostenible social i ambientalment.

De moment Oló compta en dues instal·lacions fotovoltaiques públiques, una al centre d’avis i una segona recentment instal·lada al Centre recreatiu. Les dues destinades a subministrar energia a equipaments municipals. Amb la creació d’una comunitat energètica es busca ampliar la transició energètica a l’ús domèstic. 

Deixa un comentari