Els cellers d’Oló estudien instal·lar plaques fotovoltaiques a les seves vinyes

El Consell comarcal del Moianès estudia la viabilitat de les instal·lacions agrovoltaiques a les vinyes dels cellers de Santa Maria d’Oló La iniciativa forma part del programa Smart Energy County Management de la convocatòria de fons europeus European City Facilites. Aquest aborda diferents estratègies per potenciar la transició cap a l’ús d’energies renovables al Moianès. Sonsoles Letang Consellera Comarcal i cap d’àrea de Territori, urbanisme i canvi climàtic donava detalls del projecte.

La idea és posar panells fotovoltaics a sobre les vinyes dels dos cellers de Santa Maria d’Oló: Colltor i Sant Miquel. Això, a més a més d’obtenir energia solar aportaria beneficis als ceps al reduir l’impacte de sol sobre les vinyes. La idea és que el projecte sigui reproduïble a diferents instal·lacions agrícoles de la comarca.

De moment ha començat la licitació per a la redacció del projecte. El projecte finançat pel programa Smart Energy County Management també tindrà projectes de transició energètica aplicables a la indústria i per ús domèstic. 

Deixa un comentari