Oló es planteja crear una comunitat energètica local

Ahir, l’Espai Hemalosa d’Oló va acollir una conferència organitzada per l’ajuntament amb el suport de la DIBA i la cooperativa Emelcat. Durant la xerrada es va fer una proposta per iniciar una comunitat energètica local impulsada per als mateixos veïns. Dolors Serral, regidora de medi ambient, explicava que l’ajuntament farà l’acompanyament del projecte i cedirà espais per instal·lar les plaques solars.

Durant la xerrada es van explorar diferents alternatives per tirar endavant la comunitat i es van exposar models que han iniciat altres municipis catalans. El següent pas és conèixer l’opinió dels veïns d’Oló sobre la possible creació de la comunitat energètica.

Tot i aquest acompanyament per part de l’ajuntament, el projecte haurà de tirar endavant amb l’impuls de la ciutadania, ara tocarà veure si un grup de veïns vol liderar el projecte.

A la xerrada d’ahir van assistir una 50a de veïns interessats amb el projecte i membres de Som Moianès, una cooperativa que busca incentivar la projectes de transició energètica a la comarca.

Deixa un comentari